Παραπολιτικά

Η σημαία Ελλήνων Κυπρίων 1821 να πάει και στα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό

Αντίγραφο της σημαίας των Ελλήνων Κυπρίων Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 έδωσε ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος, στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος είπε ότι αντίγραφο αυτής θα δοθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Μπράβο και στους δύο αξιωματούχους. Όμως ο Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας να επεκτείνει την πρόθεσή του και να στείλει αντίγραφα της σημαίας αυτής και σε όλα τα ελληνικά ομογενειακά σχολεία στο εξωτερικό, πρωτίστως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε σχολείο να έχει μία τέτοια σημαία, τη σημασία της οποίας να εξηγούν επετειακά τουλάχιστον οι δάσκαλοι στα παιδιά και να περιλαμβάνεται η αναγκαία αυτή μάθηση της Ιστορίας της ημέτερής μας πατρίδας, στη διδακτική ύλη.

Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μια άσχετη λεγόμενη ηγεσία, ακόμα δεν ξεχνά τις βρετανικές υποδείξεις του 1954 για ψευτο-κυπριοσύνη. Της αποικιακής συνεπαρτσιάς του Βρετανού πράκτορα Λόρενς Ντάρελ για να αποκόψουν τον Ελληνισμό της Κύπρου από την Ελλάδα…