Παραπολιτικά

Οι χούλιγκαν επέστρεψαν... έξω από τα γήπεδα

Θα μπορούσε να εξελισσόταν σε μια φοβερή τραγωδία. Δύο τουρίστες, που ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές, ίσως να είχαν καεί ζωντανοί μέσα στο αυτοκίνητό τους! Αυτό θα συνέβαινε έξω από το ΓΣΠ, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, όταν κάποιοι ηλίθιοι οπαδοί έριξαν φωτοβολίδα η οποία χτύπησε το εν κινήσει όχημα των δύο τουριστών, με αποτέλεσμα ν’ αρπάξει φωτιά. Ευτυχώς πρόλαβαν και βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αμάξι.

Δυστυχώς, οι χούλιγκαν επέστρεψαν στα γήπεδα. Ή, ακριβέστερα, έξω από τα γήπεδα, διότι μέσα στα γήπεδα δεν σημειώνονται πλέον επεισόδια. Μετά τον χώρο έξω από το ΑΕΚ Αρένα, ήρθε η σειρά και του χώρου έξω από το ΓΣΠ να μετατραπεί σε αρένα, με μαινόμενους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ να ρίχνουν ο ένας στον άλλον πέτρες και φωτοβολίδες και να βάζουν φωτιά σε παρακείμενα χωράφια.

Για μερικά χρόνια, λόγω της κάρτας φιλάθλου, αλλά και λόγω κορωνοϊού, στα γήπεδα επικρατούσε ηρεμία και οι πραγματικοί φίλαθλοι απολάμβαναν πολιτισμένα τα ποδοσφαιρικά παιγνίδια. Η μαζική επιστροφή των λεγόμενων «οργανωμένων» συνοδεύθηκε και με επιστροφή της βίας και της καταστροφής.

Το 90λεπτο στο ματς ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ εξελίχθηκε εντελώς ομαλά. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν τέλειωσε ο αγώνας και μπουλούκια οπαδών των δύο ομάδων (που κακώς αφέθηκαν να αποχωρήσουν την ίδια ώρα από το γήπεδο) άρχισαν άγριο πετροπόλεμο.

Μπήκαν στο γήπεδο με κάρτα φιλάθλου, αλλά μόλις βγήκαν, την αγνόησαν και χρησιμοποίησαν την κάρτα... φιλάθλιου, για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ.

Εν τω μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι οπαδοί χρησιμοποιούν πλαστές κάρτες φιλάθλου για να μπαίνουν στα γήπεδα. Οι αρμόδιοι θα πρέπει επειγόντως να βρουν λύση στο θέμα, για να μην πάρει διαστάσεις, διότι ξέρουμε τι επινοητικοί είναι οι Κυπραίοι σε θέματα απάτης.

Όσο για τα επεισόδια, φαίνεται να επαναλειτουργούν τα καταπιεσμένα ένστικτα μίσους και εκδίκησης που κρύβει μέσα του κάθε χούλιγκαν για τους οπαδούς των άλλων ομάδων. Οι χούλιγκαν μπορεί να καλύπτουν τα πρόσωπά τους πίσω από κουκούλες, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τη βία που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Και την εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία...

ΜΠΟΞΕΡ