Παραπολιτικά

Ο σκοτώσας του σκοτώσαντος

Σκόρπιες σκέψεις της στήλης με αφορμή τις τελευταίες δολοφονίες στη Λεμεσό και τη Λευκωσία.

*Από μιαν άποψη έχουμε ένα «πρωτάθλημα» παράλληλο με το Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα. Το «Παγκύπριο... Οπλοσφαιρικό Πρωτάθλημα». Σε κάθε αγωνιστική μαθαίνουμε το σκορ, πόσους-πόσους νεκρούς είχαν μεταξύ τους οι αντίπαλες φατρίες.

*Έγινε τόσο συνηθισμένο το έγκλημα, ώστε σε λίγο θα το παίζουν και στα μπούκικα:

«Πόσους θα σκοτώσουν αυτόν τον μήνα»;

Κι αν προβλέψουν και τα ονόματα οι παίκτες, τα κέρδη θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

*Κάθε άνθρωπος της νύχτας ξέρει ότι κάθε στιγμή μπορεί να τον επισκεφθεί ένας άλλος άνθρωπος της νύχτας (ή τα τσιράκια του) και να τον στείλουν στον άλλο κόσμο (ή μήπως θα πρέπει να πω στον άλλο... υπόκοσμο);

*Η βασική φιλοσοφία του υποκόσμου είναι η εξής: Σε σκοτώνω επειδή σκότωσες κάποιον δικό μου, ή σε καθαρίζω για να μην προλάβεις να τον σκοτώσεις.

*Άκουσα για κάποιον προνοητικό νονό της νύχτας που αγόρασε διαμέρισμα δίπλα σε... Νοσοκομείο. Ώστε, αν τύχει και τον πυροβολήσουν, να μπει αμέσως χειρουργείο!

*Αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να ξηλωθούν τα κυκλώματα της νύχτας. Παρ’ όλο που τα κυκλώματα αυτά κινδυνεύουν από άλλα κυκλώματα. Και δεν εννοώ άλλα κυκλώματα παρανομίας, αλλά από τα... κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία καταγράφουν τις κινήσεις εκτελεστών και ουσιαστικά τους «καρφώνουν» στην Αστυνομία.

*Οι εγκληματίες είναι αδίστακτοι και δεν τους ενδιαφέρει αν θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή ανυποψίαστων ανθρώπων που τυχαίνει να διακινούνται στην περιοχή. Ίσως είναι και κόλπο των εκτελεστών. Να χτυπούν σε πολυσύχναστους χώρους, με το φως της ημέρας, ώστε το υποψήφιο θύμα να μην περιμένει το χτύπημα και να μην παίρνει μέτρα προφύλαξης.

*Κάποτε ίσως το ακούσουμε και αυτό στις ειδήσεις: «Διαπράχθηκε σήμερα απόπειρα φόνου γνωστού ανθρώπου της νύχτας. Εναντίον του ρίφθηκαν είκοσι σφαίρες, αλλά όλες αστόχησαν. Σημειώθηκε... τζακ-ποτ και οι είκοσι σφαίρες μεταφέρονται στην επόμενη απόπειρα»!

*Υπό το πρίσμα όλων των πιο πάνω, υπάρχει μια αναπάντητη απορία: Πόσοι άλλοι λογαριασμοί των ανθρώπων της νύχτας είναι ανοιχτοί; Και πόσοι άλλοι τάφοι θα ανοίξουν, προκειμένου να κλείσουν αυτοί οι λογαριασμοί;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ