Τοπικά

Φοιτητική Εστία του Δήμου Πάφου

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023,στον χώρο μπροστά από τον ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πάφου και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας Α.Ν. Ioannou Construction Ltd, με αντικείμενο την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας Δήμου Πάφου δυναμικότητας 203 δωματίων.

Τα συμβόλαια υπόγραψαν εκ μέρους του Δήμου Πάφου ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ο Διευθυντής Άνθιμος Ιωάννου.

O Δήμαρχος Πάφου σε σύντομη ομιλία του ανέδειξε τη στρατηγική σημασία που αποδίδει ο Δήμος στην ανάπτυξη Πανεπιστημιακών υποδομών στην πόλη επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει ανάγκη από τη δημιουργία ενός τρίτου πυλώνα στην οικονομία της και τόνισε τις θετικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η δημιουργία Πανεπιστημιακών υποδομών υψηλής στάθμης στην πόλη.

Με το έργο αυτό ο Δήμος Πάφου στοχεύει να συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών υποστήριξης της ανάπτυξης της πανεπιστημιακής παιδείας και μόρφωσης στην πόλη της Πάφου υπό το φως των σημαντικών εξελίξεων που έχουν συμβεί στον τομέα αυτό με την έναρξη λειτουργίας στην Πάφο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του American University of Beirut – Mediterraneo τον περασμένο μήνα στην πόλη μας.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και ο Πρύτανης του American University of Beirut – Mediterraneo Καθηγητής Wassim El Hajj.

Το όλο έργο ανήκει στον Δήμο Πάφου, αναλήφθηκε και θα υλοποιηθεί από τον ίδιο, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης και επίβλεψης. Την αρχιτεκτονική μελέτη εκπόνησε το γραφείο Ηρακλής Παπαχρίστου Αρχιτέκτονες.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε €14 εκατ. περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α, €1,2 εκατ. η αγοράς γης και €600.000 περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α η εκπόνηση των διαφόρων μελετών (αρχιτεκτονικής κ.α.). Το συνολικό κόστος €15,8 εκατ. θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Πάφου ο οποίος θα έχει τη διαχείριση της Φοιτητικής Εστίας.

Το έργο θα παραδοθεί σε 11 μήνες από την ημερομηνία έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών.