Τοπικά

Παρουσίαση προγράμματος «ΚτίΖΩ» από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως

Ενημερωτική παρουσίαση των προνοιών του προγράμματος «ΚτίΖΩ» για τις πολυκατοικίες σε κυβερνητικούς οικισμούς στέγασης εκτοπισθέντων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, στα γραφεία του Δήμου Στροβόλου.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, του διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Κυριάκου Κούνδουρου, του Δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Β. Παπαχαραλάμπους, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου και των επηρεαζόμενων κατοίκων.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους, χαιρέτισε την άμεση υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και ανέφερε ότι ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο ήταν η έγκαιρη και ορθή ενημέρωση των επηρεαζόμενων δημοτών, εφόσον βρίσκονται στα δημοτικά όρια Στροβόλου οι έντεκα από τις 43 πολυκατοικίες που χρήζουν κατεδάφισης κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τη μελέτη του αρμόδιου κυβερνητικού Τμήματος.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημείωσε ότι με το Σχέδιο «ΚτίΖΩ» η Κυβέρνηση αφήνει κατά μέρος αποσπασματικές προσεγγίσεις του θέματος της στατικής επάρκειας στους οικισμούς, αντιμετωπίζει ολιστικά τα προβλήματα, ενώ παράλληλα δίνει στους ίδιους τους δικαιούχους τον λόγο και τα μέσα, για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Επιπρόσθετα, κάλεσε τους δικαιούχους να μελετήσουν το Σχέδιο, με πνεύμα συνεργασίας, τονίζοντας ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό τους, επιλύοντας όσα πρακτικά ζητήματα προκύψουν στην πορεία υλοποίησης του.

Ακολούθησε παρουσίαση των προνοιών του Σχεδίου Χορηγιών από τον διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Κυριάκο Κούνδουρο και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των επηρεαζόμενων για το πρόγραμμα «ΚτίΖΩ».

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί περαιτέρω για το πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα www.moi.gov.cy/ktizo και στα τηλέφωνα 22409804 και 22409805.

13.4. - ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ -2.jpeg