Τοπικά

Έξαρση καταδιώξεων σήμερα από τα ξημερώματα σε τρεις περιοχές της Κύπρου

Επεισοδιακές καταδιώξεις καταγράφηκαν σε Λεμεσό, Γέρι και Λειβάδια

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυνάμεις της Αστυνομίας καταδίωξαν καταζητούμενο πρόσωπο.

Το εν λόγω πρόσωπο στην προσπάθεια του να διαφύγει, συγκρούστηκε με άλλο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Πυρ κατά οχήματος στο Γέρι

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα ξημερώματα οι Αρχές, μετά από ρίψη πυροβολισμών κατά οχήματος στο Γέρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν γύρω μετά τις 4:00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστος ή άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά οχήματος, στο οποίο βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του, που εργάζεται ως ιδιώτης φρουρός και εκείνη την ώρα εργαζόταν ως κατ’ οίκον φρουρός έξω από οικία.

Από τους τρεις πυροβολισμούς, δεν προκλήθηκε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Ρίψη πυροβολισμών στα Λειβάδια

Ρίψη πυροβολισμών εναντίον αυτοκινήτου που οδηγούσε γυναίκα ηλικίας 35 ετών από τη Λάρνακα, η οποία καταζητείται από την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις, σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Λειβάδια της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «γύρω στις 2 σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Λιβαδιών, σε όχημα χωρίς πινακίδες εγγραφής, γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, η οποία είναι καταζητούμενη για διάφορες υποθέσεις και εναντίον της εκκρεμούν αρκετά εντάλματα σύλληψης».

Πρόσθεσε ότι «μόλις η γυναίκα αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, οδήγησε το αυτοκίνητο της εναντίον του οχήματος των μελών της Δύναμης, με αποτέλεσμα αυτοί να κάνουν χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού τους, πυροβολώντας τα ελαστικά. Η Αστυνομία δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο με την γυναίκα να διαφεύγει από τη σκηνή οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να έχει μέχρι τις 9 το πρωί να εντοπιστεί».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης δηλώνει ότι η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και προχωρεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για την εξιχνίαση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες Δευτέρα στην Αγλαντζιά, και ανακοινώνει ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση σε σημεία και χώρους με αυξημένη παρουσία πολιτών, με πεζά και μηχανοκίνητα περίπολα, στοχεύοντας στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας.

ΚΥΠΕ