Τοπικά

Δημιουργείται μόνιμη επιτροπή Δήμου, Αστυνομίας για παρακολούθηση και συντονισμό διαφόρων δράσεων

Σύσκεψη Δήμου Λεμεσού με Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού

Σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη, στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Λεμεσού, παρουσία του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Γιαννάκη Σωτηριάδη, του Υπεύθυνου Τροχαίας Λεμεσού, Μάριου Χαραλάμπους, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών λειτουργών του Δήμου Λεμεσού.

Στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τάξη και ασφάλεια της πόλης καθώς επίσης και τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Αστυνομίας και ανταλλάχθηκαν προτάσεις και απόψεις με κοινό στόχο να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για αγαστή και ωφέλιμη συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη με τη δημιουργία μίας μόνιμης επιτροπής μεταξύ Δήμου-Αστυνομίας, με σκοπό την παρακολούθηση και τον συντονισμό διαφόρων δράσεων που θα γίνονται στην πόλη της Λεμεσού. Στη συγκεκριμένη επιτροπή θα συμμετέχουν δύο υψηλόβαθμοι λειτουργοί του δήμου και δύο της αστυνομίας για να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να καταρτίζουν σχέδια δράσης για κάθε συγκεκριμένο τομέα, με απαραίτητη προϋπόθεση τόσο της πρόληψης όσο και της καταστολής των φαινομένων που αφορούν την παρανομία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε: "Στη σημερινή μας συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού συζητήσαμε θέματα που αφορούν φαινόμενα βίας, παραβατικής συμπεριφοράς των νέων, οπαδικής βίας, της ηχορύπανσης στο κέντρο της πόλης, τα γκράφιτι και τις ασχημονίες που γράφονται στους τοίχους της πόλης μας, στο θέμα της αστυνόμευσης σε ό,τι αφορά την τροχαία κίνηση και σε θέματα που αφορούν τις παράνομες καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων από διάφορες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι κατοικούν στην πόλη μας. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μόνιμη επιτροπή Δήμου, Αστυνομίας για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των δράσεων».

Ακολούθως ο κ.Νικολαϊδης χαιρέτησε την πολιτική απόφαση για την εντατικοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας στα αστικά κέντρα της πόλης μας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως με την σύσταση της επιτροπής θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

«Από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων μου έχω ζητήσει εντονότερη την παρουσία της αστυνομίας στην πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας» δήλωσε.

Ο Δήμος Λεμεσού και Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, θα βρίσκονται σε κοινή γραμμή δράσης για την υλοποίηση των στόχων της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της καθημερινότητας των πολιτών.

20.2. ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2.jpg